Sooglemäe talukompleks saab mulgi kultuuri hoidmise kohaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooglemäe talu maakivihooned on valminud üle-eelmisel sajandivahetusel.
Sooglemäe talu maakivihooned on valminud üle-eelmisel sajandivahetusel. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valgamaale Ala külla kavandatava mulgi külastuskeskuse projekt on valmis, Sooglemäe talukompleks kujundatakse mulgi kultuuri eripära säilitamise ja hoidmise paigaks.


Kui Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustab 26 miljonit krooni maksvat projekti toetada, kujuneb üheksast hoonest ainulaadne paik, mis kannab ühtaegu rikka mulgi talu hingust, on justkui vabaõhumuuseum, kuid tegutseb aastaringi, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kiviait kujundatakse näitusesaalideks, vankrikuurist saab ehe mulgi köök. Rehetuppa tuleb rahvakultuuriürituste paik ja talli tegevusmaja.

«Sooglemäele tuleb läbi aasta avatud külastuskeskus, kus on külastajaile avatud nii museoloogiline pool kui ka väga palju erinevaid töötubasid, võimalusi korraldada üritusi, teha pidusid ja seminare,» selgitas Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kristel Habakukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles