Paet: Markovi avaldusi võimaldab Keskerakonna vennaspartei

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev Peterburis Ühtse Venemaa kongressil.
Dmitri Medvedev Peterburis Ühtse Venemaa kongressil. Foto: Reuters / Scanpix

Välisminister Urmas Paet rõhutas riigikogus keskerakondlaste arupärimistele Sergei Markovi Eestit ähvardavate avalduste kohta, et neid avaldusi võimaldab Markovil teha Keskerakonna vennaspartei Ühtne Venemaa.

«Ei maksa unustada, et platvormi Sergei Markovile kõikvõimalike avalduste tegemiseks andis Keskerakonna Venemaa vennaspartei Ühtne Venemaa, kui selle saadikud nimetasid Markovi Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee liikmeks,» meenutas Paet.

«Nimelt nimetas Markovi Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee liikmeks Vene riigiduuma nõukogu, mille 11 liikmest 8 kuuluvad Keskerakonna vennasparteisse, Ühtsesse Venemaasse,» tõdes välisminister.

«Seega ehk on ka arupärijatel parteilisi hoobasid tema taltsutamiseks. Üldjuhul Euroopa Liidu sanktsioone poliitiliste avalduste eest ei kehtestata. Ja veel kord, Eestisse sissepäästu keeld Markovile kehtib,» kinnitas Paet.

Arupärijad väitsid, et Vene riigiduuma liige jätkab Eesti  ühiskonna provotseerimist ning et Sergei Markovi viisakeelu tühistamine õõnestas Eesti välisministeeriumi usaldusväärsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles