HIV-positiivsed tohivad taas USAsse reisida

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president George W. Bush vaatamas kolmeaastast Tansaania tüdrukut, kelle ema on HIV-positiivne.
USA president George W. Bush vaatamas kolmeaastast Tansaania tüdrukut, kelle ema on HIV-positiivne. Foto: Reuters / Scanpix

USA president George W. Bush allkirjastas eile uue aidsi ja teiste raskete tõbede vastase võitluse paketi, mis näeb lisaks rahaliste vahendite kolmekordistamisele ette ka sissesõidukeelu tühistamist HI-viiruse kandjatele teistest riikidest.

 

1987. aastast turistidele ja immigrantidele kehtinud keelu tühistamist on juba jõudnud tervitada inimõiguslased, samuti ameerika geiaktivistid, vahendas AFP.

Kongressis juba heakskiidu saanud uus pakett näeb ette ka peaaegu poolesaja miljardi dollari eraldamist järgmise viie aasta jooksul, et võidelda aidsi, malaaria ja tuberkuloosi levikuga vaestes riikides, peaasjalikult Aafrikas.

Samas kaotatakse ka seni kehtinud nõue kulutada kolmandik aidsivastaseks võitluseks mõeldud rahadest seksuaalkarskuse propageerimiseks, märkis BBC News.

Kaks kolmandikku maailma HI-viiruse kandjatest elab Sahara kõrbest lõuna poole jäävas mustas Aafrikas, kusjuures Punase Risti hinnangul on sellesse nakatunud vähemalt iga kümnes inimene Lõuna-Aafrika Vabariigis, Malawis ja Mosambiigis.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul tapab aga ka malaaria igal aastal rohkem kui miljon inimest, neist 90 protsenti taas mustas Aafrikas. Tuberkuloosi haigestunute arv küündib sama organisatsiooni andmetel 14,4 miljonini maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles