Napsisena avarii teinud mees istus taas purjuspäi rooli

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees oli enne rooli istumist ära joonud kaks pudelit õlut.
Mees oli enne rooli istumist ära joonud kaks pudelit õlut. Foto: Küllike Rooväli

Politseinikud peatasid täna Põlvamaal purjuspäi ja turvavööta autot juhtinud mehe, kes oli aastate eest joobnuna autot juhtides avarii teinud.


PPA Lõuna prefektuuri teatel märkasid politseinikud täna kella 11.40 ajal Põlvas Aasa tänaval sõiduautot, mille juhil oli turvavöö kinnitamata. Juht oli keskealine mees, kellel tuvastati ka alkoholijoove.



Mehe selgituste kohaselt tarbis ta öösel alkoholi ning lisaks jõi hommikul enne rooli istumist ära kaks pudelit õlut.

Põlva politseijaoskonna juhi Tarmo Stokkeby sõnul selgus isikuandmete kontrollimisel, et sama mees põhjustas aastaid tagasi Põlvas purjus peaga liiklusõnnetuse, kus põrkasid kokku sõidu- ja veoauto. «Imelisel kombel ei saanud tookord keegi vigastada,» ütles Stokkeby.

Möödunud nädalavahetusel tabati Põlvamaal viis roolijoodikut ning eile kaks.

«Tänane juhtum on äärmiselt taunimisväärne, kuna isik seadis liikluses ohtu nii enda kui teiste liiklejate elu ja tervise. Mees tõenäoliselt arvas, et keerulised olud riigis sundisid politseid liiklusjärelevalvest loobuma, kuid ta eksis. Oleme endiselt väljas ning teeme kõik, et elanikkonna elu turvalisemaks muuta,» rääkis politseikapten Tarmo Stokkeby.

Prefektuur tuletab ühtlasi meelde, et praegu on käimas maanteeameti ja politsei ühine kampaania «Kinnita tagaistmel turvavöö!», mis keskendub kõigi autos istujate ohutusele.

Möödunud nädalal avastasid Lõuna Prefektuuri politseinikud 145 turvavarustuse kasutamise nõuete rikkumist.

Lahtise turvavöö tõttu hukkus eelmisel aastal Lõuna-Eestis neli inimest ning kümme said raskeid kehavigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles