Sotsid kutsuvad Langi allikakaitse eelnõu tagasi lükkama

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehtede protest allikakaitseseaduse vastu.
Ajalehtede protest allikakaitseseaduse vastu. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatlik Erakond kutsub Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna, Rahvaliidu ja Roheliste saadikuid hääletama riigikogu menetlusest välja justiitsminister Rein Langi esitatud allikakaitse seaduse eelnõu, kuna see on selgeks ohuks ajakirjandusvabadusele.


«Tegu on ilmselgelt sõnavabadust ohustava ja piirava eelnõuga. Ka Euroopa Inimõiguste kohus on järjepidevalt rõhutanud, et allikakaitse on sõnavabaduse üks peamisi tagatisi. Langi eelnõu allikakaitset ei taga,» märkis erakonna fraktsiooni liige Hannes Rumm.

Allikakaitse tõttu pole Eestis olnud Rummu sõnul sellel sajandil ühtegi olulist probleemi. «Ei ole mõtet reguleerida asju, mis niigi toimivad,» sõnas ta. Ka Belgia meediaspetsialist Dirk Voorhoof kinnitas hiljuti Tallinnas esinedes, et parem on elada ilma allikakaitse seaduseta, kui võtta vastu kehv seadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles