Timberg: oleme 50 aastat hullemaks harjutanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk Ülemiste järvel
Lennuk Ülemiste järvel Foto: Priit Simson

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg ütles, et päästeamet on kaua harjutanud tegutsemiseks sellise juhtumi korral, kui lennuk Ülemiste järve kukub.

«Mäletan neid asju - minu meelest on viimased 50 aastat seda võimalikku õnnetust läbi mängitud, et lennuk maandub järve. Aga kogu aeg on mängitud raskemat varianti, kui lennuk tuleb vette - siis oleks väga kiire asjaga, siis mingit kütuse ümberpumpamist ei saaks toimuda, ainult puhastus,» sõnas Timberg Postimees.ee'le.

«Aga praegu päästeametnikud toimetavad ja minu hinnangul on kõik toimunud nendes ajalistes parameetrites, mis meil ette nähtud,» lisas ta.

Täna hommikul tegi hädamaandumise Ülemiste järvele kaubalennuk, mille kütusepaakidest lekib kütust. Päästjad valmistasid lume sisse kilest vanne kütuse laialivalgumise vältimiseks, kuid rasketehnika ei pääse kütuse ümberpumpamiseks siiski haprale järvejääle. Praegustel andmetel on lennuki nina vajunud juba vette. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles