Ansip: meedia suukorvistab ennast valgete lehekülgedega

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Ministrid mõistsid valitsuse pressikonverentsil hukka tänaste päevalehtede valged esiküljed ning sõnasid, et ootavad lehtedelt selle asemel hoopis debatti.


Siseminister Marko Pomerants sõnas, et tema arvates hindavad Eesti ajalehed ennast üle. «Selliseid juhtumeid, mida nad kirjeldavad, ei ole. Ka lähiajaloost ei meenu juhte, kus oht selles kontekstis ähvardaks.» Ta lisas, et tema meelest teevad ajalehed poliitikat.

Rahandusminister Jürgen Ligi lisas, et talle omamoodi meeldib see, et esiküljed on tühjad. Kui poliitikuile heidetakse tema sõnul ette loosunglikkust, siis tänaste lehtede puhul pole isegi loosungeid näha. «Asi pole sõnavabaduses, vaid selles, kas kohus võib raskete kuritegude puhul saada ajakirjanduselt infot,» ütles Ligi. Ta lisas, et tüli käib väga spetsiifilisel teemal, mitte sellepärast, et meediat pidevalt rünnatakse. «Aga kirjutage sellest vaidlusest ka,» soovitas ta.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et need valged küljed ei kõnele ajakirjanduse diskussioonivalmidusest. Peaministri sõnul on tegemist euroopaliku eelnõuga ja kui keegi soovib midagi täpsustada, siis seda saab teha läbi diskussiooni. «Ennast valgete külgedega sellest välja lülitades seda teha ei saa. Debatist distantseerumine usaldust ei suurenda.»

Ministrid ei olnud nõus ka sellega, et oht avalikustatud saada peletab allikad ajakirjanikest eemale. «Kindlasti ei kao ära need, kes julgevad anda infot kuritarvituste kohta.»

Ansip lisas, et praegu mingit allikakaitset ei eksisteeri ja kohtuvõim võib ajakirjanikku küsitleda ja ajakirjanik peab vastama.

«Mingit suukorvistamist ei ole, teie suukorvistate ennast ise selle valge leheküljega,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles