Kaitsevägi tõttas appi lennukit kaldale sikutama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste järvejääle hädamaandumise teinud transpordilennuki kaldaletõmbamisel purunesid trossid ning appi paluti kaitsevägi oma rasketehnikaga.

Lennuki väljatõmbamisega jõuti umbes poolele maale, kui trossid ja tropid purunesid, ütles Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava veidi enne südaööd Postimees.ee´le.

Kaldale pukseerimist alustati kella kaheksa ajal õhtul ning kõigepealt kasutati selleks AS Temiir ekskavaatorit. Kella üheteistkümneks oli lennuk tõmmatud esialgsest järve maandumise kohast viiskümmend meetrit kalda poole, kuid pärast trosside purunemist jäi kaldani minna veel umbes 40-50 meetrit.

Südaöö paiku jõudsid sündmuskohale kaitseväelased oma kahe masinaga ning mindi uuele katsele lennuk vintside abil kaldale tõmmata. ASi Temiiri ekskavaatorist enam abi polnud.

Raava sõnul olid lennuki telikud ilmselt järve põhja tunginud ning see raskendas lennuki liigutamist. 

Raava kinnitusel ei ole päästjatel plaanis töid pooleli jätta, sest lennuki väljatõmbamiseks on kõik tingimused loodud, ala on valgustatud ning lennuk tuleb kiiremas korras veest välja tõmmata.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul on praegu veel vara öelda, kui kulukaks lennuki väljatõmbamine võiks minna, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tammsalu kinnitas ka Tallinna Vee väidet, et lennukist välja voolanud kütus reostusohtu ei kujuta. Kokku pumbati tema sõnul lennukist välja 2000 liitrit kütust ning vette väga palju ei jõudnud voolata.

Tammsalu lisas, et neljapäeval toimunud õnnetuse taustal võib öelda, et siiani on kõik plaanid niisuguseks juhtumiks toiminud ning koostöö erinevate ametiasutuste vahel on samuti ideaalselt toiminud.

Poola firmale Exin kuuluv ning DHLi saadetisi vedanud An-26 tüüpi lennuk tegi Ülemiste järvejääle hädamaandumise neljapäeval kell 10.18. Pardal viibis kuus inimest, kellest üks vajas arstiabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles