Lennuõnnetuse uurijad intervjueerivad täna meeskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele maandunud lennuki telik oli murdunud ja tiivad vigastatud.
Ülemiste järvele maandunud lennuki telik oli murdunud ja tiivad vigastatud. Foto: Indrek Gutman

Eilset Ülemistel toimunud lennuõnnetust uuriv komisjon loodab täna lennukist kätte saada pardasalvestised ning intervjueerida põhjalikult lennuki meeskonda.

«Praegu tegeleme kiiresti riknevate asitõendite ning tunnistajate ütluste võtmisega, kõik tehniline pool esialgu ootab. Pardasalvestusi pole me veel kätte saanud, kuna lennuk on vees,» sõnas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialist Jens Haug Postimees.ee'le.

Ta selgitas, et kiiresti riknevad asitõendid on näiteks jäljed lumel ja muu sündmuskoha info, samuti tunnistajate meenutused.

Pardasalvestised loodetakse kätte saada tänase päeva jooksul ning meeskonnaliikmete põhjalik intervjueerimine algab keskpäeval.

Järgmisena võetakse põhifookusse maandumisel rikki läinud vasaku mootori uurimine. Kaua uurimine aega võtab, ei osanud Haug prognoosida.

«Esialgne kokkulepe on lennuvälja juhatusega, et me saame uurimise ajaks lennuki sinna paigutada. Kuidas lennuk aga üle Tartu maantee lennuväljale toimetatakse, ei osanud Haug veel öelda. «Ei teagi, kuivõrd on lennuki lennuväljale saamine päästjate rida. Mul on hirm hinges, et päästjad viivad lennuki järve territooriumilt ära, teevad muu likvideerimistöö seal, aga edasi...? Ei tea,» mõtiskles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles