Riigikantselei tahab töötajate enesekindlust tõsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad peavad oskama ennast kehtestada
Töötajad peavad oskama ennast kehtestada Foto: Panther Media/Scanpix

Riigikantselei soovib oma töötajatele korraldada enesekehtestamise kursusi, mis tõstaks nende enesekindlust ning aitaks oma seisukohti kaitsta koostööd kahjustamata.

Riigikantselei personaliosakond otsib koolitajaid, kes sel kevadel pakuksid nende töötajatele 6-8 akadeemilise tunni ulatuses enesekehtestamise kursuseid.

Koolitust tahetakse anda tugiteenuseid pakkuvate osakondade ametnikele, kes peavad tihedalt suhtlema inimestega eelkõige majasiseselt - rahandus-, personali-, majandus-, protokolli-, infosüsteemide ja asjaajamise osakonnas.

Koolitusele soovib riigikantselei saata 25 inimest ja selle eest ollakse valmis maksma umbes 25 000 krooni.

«Koolituste tulemusena on paranenud koolitusel osalejate enesekindlus ning oskus ennast kehtestada ja oma seisukohti kaitsta, kahjustamata seejuures teiste osapoolte huvisid ja koostööd,» seisab koolitusfirmadele saadetud koolituspakkumise kutses.

Riigikantselei personaliosakond põhjendas treeningu vajadust sellega, et vähema raha ja inimeste tõttu on kärbitud ka koolituste ja siseteenuste mahtu. «See seab kõrgendatud nõudmised ka eelarvejuhtidele ja tugiüksuste töötajatele, kes peavad suutma ka ebapopulaarseid otsuseid ja keeldumisi veenvalt põhjendada ja oma seisukohti kaitsta,» sõnas personaliosakonna konsultant Helena Kivinuk.

Soovi sellise koolituse järgi avaldasid tema sõnul töötajad ise möödunud aasta lõpus toimunud arenguvestlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles