Lapsega mittesuhtlev isa sai riigilt aastaid lapsetoetust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa võttis aastaid riigilt vastu lapsetoetusi, kuid ise oma järeltulijaga ei suhelnud ning teda rahaliselt ei toetanud.
Isa võttis aastaid riigilt vastu lapsetoetusi, kuid ise oma järeltulijaga ei suhelnud ning teda rahaliselt ei toetanud. Foto: Corbis/ Scanpix.

Riik maksis aastaid lapsetoetust isale tütre eest, kes elab koos emaga USA-s ning kellele isa pole elatisraha maksnud.


Nüüdseks 16-aastase tütre ema Kristi sai teada, et tema eksabikaasa, kellega nad pole pärast lahutust ning Ameerikasse kolimist kaheksa aastat suhelnud, on saanud Eestis endiselt lapsetoetust, samas pole isa oma lapsele elatisraha maksnud, kirjutab Eesti Päevaleht.


Naise sõnul teavitas ta telefonitsi enne Eestis lahkumist sellest ka sotisaalkindlustusametit, kuid seal lapse toimikus sellekohane info puudub.


Sostiaalkindlustusameti pensionide ja toetuste osakonna juhataja kohusetäitja Kai Sippi sõnul pole isal õigust lapsetoetust saada, kui laps elab koos emaga Ameerikas.

Tema sõnul kontrollib sotsiaalkindlustusamet toimunut ja kui kõik asjaolud ongi niisugused, siis nõutakse isalt enammakstud summa tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles