Ruussaar: allikakaitse eelnõu soosib seltskonnaajakirjanduse vohamist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehtede protest allikakaitseseaduse vastu.
Ajalehtede protest allikakaitseseaduse vastu. Foto: Peeter Langovits

Rein Langi nn allikaitse eelnõu soosib tõsistest probleemidest kirjutamise asemel seltskonnaajakirjanduse vohamist, leiab ajakirjanik Ainar Ruussaar.

Ainar Ruussaar võrdles tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» ajakirjanduse poolt tugevalt vastustatud nn allikakaitse seaduseelnõust rääkides Eestit Prantsusmaaga. Seal on seadusandlus tema sõnul korraldatud nii, et eelistatud on pigem see, et meedia valgustab presidendi magamistoas toimuvat kui riikliku tähtsusega probleemseid teemasid.

«Allikakaitse seaduseelnõu soosib seltskonnajakirjanduse arengut Eestis,» ütles Ruussaar.

«Tegelikult see eelnõu on suunatud nende isikute vastu, kes nähes võimu väärkasutust, tahavad sellest teada anda,» ütles samuti saates osalenud meediaärimees Hans H. Luik. «See on tahe neid allikaid kaitsest ilma jätta. Ausad inimesed, kes näevad, et näiteks nende vallas on midagi valesti, oleks kaitsmata, kuna ajakirjanik oleks sunnitud kohtus nad paljastama.»

«See on üks teistlaadi riik mida, Reformierakond tahab ehitada, mulle tundub,» lõpetas Luik, viidates lisaks ka arhiividele ligipääsu piiramisele ja politseile elektrišokirelva taseri kasutamise õiguse andmisele.

Lõppeval nädalal protestisid kuus suurt Eesti ajalehte nende hinnangul meediavabadust piirava allikakaitse eelnõu vastu tühja külje avaldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles