Gaidid tähistavad vormipäevaga 90. juubelit

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaidid vormis
Gaidid vormis Foto: Eesti Gaidide Liit

Täna kannavad gaidid üle Eesti igapäevaste tegemiste juures gaidivormi, et tutvustada vormi ja gaidide tegevust ning tähistada Eesti gaidluse 90. sünnipäeva.

Vormipäeva tähistatakse täna esimest korda, kuid gaidid tahavad sellest kujundada iga-aastase kõiki Eesti gaide ühendava traditsiooni.

Vormipäeva hakatakse tähistama kaks korda aastas: 21. märtsil ja 20. septembril, mis on gaidlikud tähtpäevad. 21. märtsil 1920 loodi Tallinna Gaidide Malev, mis oli esimeseks registreeritud gaidiüksuseks Eestis. Gaidide tegevus Eestis sai alguse aasta varem. 20. septembril tähistatakse vormi kandmisega gaidide kauaaegse juhi Eleanore Hünersoni sünnipäeva.

Eesti Gaidide Liit on mittetulunduslik kasvatusliku sisuga noorteorganisatsioon, mis pakub tegevust igas vanuses tüdrukutele ja poistele. Gaidide põhitegevus toimub salgasüsteemis iganädalaste kokkusaamiste näol, lisaks tehakse laagreid, matku ja ühisüritusi. Eesti Gaidide Liit tugineb rahvusvahelise skautluse ja gaidluse põhimõtetele, mille järgi õpitakse elus vajalikke oskuseid ja väärtuseid põnevate tegevuste ja mängudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles