Väliseestlased ida pool on jätkuvalt aktiivsed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Washingtonis kogunenud Ülemaailmne Eesti Kesknõukogus tõdeti, et eriti aktiivsed on väljaspool Eestit elavad rahvuskaaslased Eestist itta jäävates maades.


USA Eesti saatkonnas koos olnud Ülemaailmne Eesti Kesknõukogu on katusorganisatsioon 11 riigi eestlaskondadele. Iga-aastasel koosolekul võeti üksipulgi läbi erinevate riikide eestlaste mured, vahendas

ERR Uudised

ERRi raadiouudised.

Kesknõukogu president Jaak Juhansoo pidas peamisteks mureküsimusteks Peterburi Jaani kiriku taastamist, Ukraina valimiste järgset olukorda ning Läti majanduskriisi, USA-s aga pole lihtne leida kandidaati sealse Rahvuskomitee juhtide kohtadele.

Kui näiteks Lõuna-Aafrikas, Belgias ja Prantsusmaal on eestlaste kunagised kogukonnad peaaegu välja surnud, siis on näiteks tänu Brüsselis töötavatele eestlastele tekkinud Belgias täiesti uus kogukond ning väga aktiivsed ollakse ka Ukrainas, kus väidetavalt peaks elama ligi 3000 eestast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles