Narva piiril tabati võltsitud Schengeni viisaga Hiina kodanik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild Narva ja Ivangorodi vahel, mida mööda seaduse järgi piiri ületatakse.
Sild Narva ja Ivangorodi vahel, mida mööda seaduse järgi piiri ületatakse. Foto: Liis Treimann

Laupäeval, 20. märtsil kell 20.50 esitas 35-aastane Hiina kodanik Narva maanteepiiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel talle kuuluva Hiina Rahvavabariigi kodaniku passi, milles olev Schengeni viisa osutus võltsinguks.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo teise astme dokumendikontroll tegi kindlaks, et passis oleva Schengeni viisa blankett on varastatud. Lisaks tuvastas teise astme kontroll passis fiktiivsed teiste riikide piiriületuse templid, vahendas PPA Ida prefektuuri pressiesindaja.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhtivametniku Alex Luige sõnul pani isik toime teise astme kuriteo, mille korral võltsitud dokumendi, pitsati või plangi kasutamise
eest, eesmärgiga omandada õigusi või vabaneda kohustustest, karistatakse isikut rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kuna antud juhul tasus isik menetluskulusid ja võimaliku karistusena mõistetavat rahalist karistust katva makse riigituludesse, saadeti ta Vene Föderatsiooni tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles