Homme kavatsevad mehaanikud lennukilt eemaldada vasaku mootori

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki demonteerimine järve kaldal.
Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki demonteerimine järve kaldal. Foto: Raigo Pajula

Ülemiste järve kaldal tehti täna ettevalmistustöid hädamaandunud Poola lennuki demonteerimiseks ja lennuväljale toimetamiseks.

«Täna oli hea päev, ühtegi negatiivset üllatust ei olnud,» ütles lennuki hädamaandumise asjaolusid uuriva komisjoni juht Jens Haug Postimees.ee´le.

Haugi sõnul tehti täna mitmeid ettevalmistustöid, et homme saaks hakata lennukit demonteerima. Võeti analüüse, kontrolliti õlisid, hüdraulikavedelikke ja kütust, lisaks tegeleti transpordi ettevalmistamisega ning teeparandustöödega.

Lisaks vasakpoolsele mootorile loodavad mehaanikud homse päeva jooksul lennukilt eemaldada ka lisamootori.

Kui tiivad ja mootorid on lennuki küljest ära võetud, toimetatakse vrakk üle Tartu maantee Tallinna Lennuvälja territooriumile. Haugi sõnul peaks see juhtuma selle nädala jooksul.

Poola firmale Exin kuuluv An-26 tüüpi lennuk tegi Ülemiste järve jääle hädamaandumise neljapäeval kell 10.18. Reede õhtuks õnnestus päästjail lennuk pärast ööpäeva kestnud töid kaitseväe rasketehnika abil kaldale tõmmata.

Kuna lennuk on järvelt kätte saadud, saavad eksperdid peatselt hakata uurima avarii põhjuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles