Saksa kohus mõistis Eestist pärit juveeliröövli vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveelid. Fotol puudub seos Võru rööviga.
Juveelid. Fotol puudub seos Võru rööviga. Foto: Reuters / Scanpix.

Saksamaa Kölni kohus mõistis reedel Eestist pärit mehe seitse aastat tagasi sooritatud juveeliröövi eest kolmeks ja pooleks aastaks vangi, kirjutab Die Welt.

Kohus mõistis mehele leebe karistuse, arvestades kuriteost möödunud aega, mehe puhtsüdamlikku ülestunnistust ning tema asumist ausale teele.

Eestlane oli enne tabamist jõudnud asuda elama Soome, kus tal on pere ja töökoht. Politsei jõudis mehe jälile selle aasta alguses ning politsei pidas ta Soomes kinni.

Süüdistuse järgi röövis praegu 30-aastane mees 2002. aasta juunis koos kaaslasega Kölnis juveeliäri. Kaks maskides meest tugisid siis Kölni kesklinnas asuvasse juveeliärisse ning võtsid relvaga ähvardades kaasa 471 000 euro ehk üle 7,3 miljoni krooni väärtuses Cartieri kuldkellasid.

Röövlid andsid juveeliäri vahetus läheduses oma saagi edasi neljale kaasosalisele ning seejärel kõik põgenesid.

Mees rääkis kohtus, et röövi tellijad lubasid talle juveeliäri röövimise eest 20 000 eurot ehk üle 312 000 krooni. Ta läks pärast röövi toimepanemist hotelli kokkulepitud telefonikõnet ootama, kuid tellijad ei helistanud talle ning mees jäi lubatud tasust ilma.

Kohtualuse sõnul pidi ta rahapuudusel pärast röövi kaks päeva pargipinkidel ööbima ning ta oli sunnitud paluma oma sugulastel Eestist talle raha saata. Kaks päeva pärast röövi sõitis ta bussiga Eestisse tagasi. 2003. aastal kolis ta Soome elama, kus ta elas kuni tabamiseni seaduskuulekat elu.

Saksa politsei tabas neli juveeliröövi tellijat kaks päeva pärast röövi Berliinis. Politsei pidas nende auto liikluskontrolli käigus kinni ning avastas sõiduki pagasiruumist koti röövitud kelladega. Kohus mõistis 2003. aastal neile erineva pikkusega vanglakaristused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles