Britid ja prantslased ühendasid afgaanide tõrjumisel jõud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse korrakaitsjad likvideerisid Džungliks kutsutud immigrandilaagri Calais'st mullu sügisel.
Prantsuse korrakaitsjad likvideerisid Džungliks kutsutud immigrandilaagri Calais'st mullu sügisel. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa ja Suurbritannia käivitasid täna uue politseimissiooni, mille eesmärgiks on saada kätte veoautokastides La Manche'i väina ületada üritavad afgaani immigrandid, teatab uudistevõrk AFP.

«See keskus aitab meil paremini fokuseerida oma jälgimissüsteemi ja sekkuda kohe põhilistes kohtades, kus ebaseaduslikud sisserändajad ronivad veokitele,» rääkis Prantsuse immigratsiooniminister Eric Besson.

Uue keskuse eesmärgiks on tegeleda ebaseaduslike immigrantidega Põhja-Prantsusmaa sadamalinnas Calais's, mille kaudu sõidavad üle mere Inglismaale tuhanded veokid päevas, neist mõned ka illegaalidega kastis.

Bessoni Briti kolleegi Phil Woolasi sõnul alustatakse samal ajal Afganistanis ka teavituskampaaniat, mille eesmärgiks on hoiatada inimesi ebaseadusliku immigratsiooniga kaasnevate ohtude eest. «On aeg teha inimkaubitsejatele, kes eksitavad migrante selleks, et neid ära kasutada ja neilt raha välja pressida,» ütles ta.

Septembris sulgesid Prantsuse korrakaitsjad Calais's hiiglasliku Džungli nimeliste isetekkelise põgenikelaagri ning on pärast seda mitu korda kogunud kokku hulga immigrante ja viinud nad erilennuga tagasi Afganistani. Paljud afgaanid on jõudnud ka kodututena Pariisi tänavaile.

«Alates sellest, kui Džungel suleti, pole Calais enam rahvusvaheline migrantide vedamise platform,» märkis Besson. Tema sõnul on märtsis tabatud vaid 75 illegaali, kes üritas La Manche'i ületada, septembris saadi selliselt teolt kätte 1452 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles