Rohelised ootavad valitsuselt pensionireformiks tegevuskava

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis loobuvad paljud töötamisest juba enne ametlikku pensioniiga.
Eestis loobuvad paljud töötamisest juba enne ametlikku pensioniiga. Foto: Caro / Scanpix

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) andis täna riigikogu täiendaval istungil menetlusse eelnõu, mille sisuks on töötada 2010. aasta oktoobriks välja tegevuskava, kuidas tõsta inimeste eluiga ja tervelt elatud aastate hulka.

„Pensioniea tõus on esmapilgul riigi rahanduse ja pensioniraha kogumise mõttes arusaadav otsus, kuid selle eelduseks saab olla tervelt elatud eluaastate ja oodatava eluea tõus, selge panustamine terviseedendusse ning tööstressi vähendamisse," ütles riigikogu rahanduskomisjoni liige Toomas Trapido (EER).

Roheliste hinnangul vajab Eesti tervishoid vananeva rahvastiku kontekstis sisulisi ümberkorraldusi ja täna on õige hetk neid kavandama hakata. Roheliste arvates võiks
märkimisväärset leevendust tööstressile pakkuda ka näiteks täistööaja lühendamine.

Roheliste fraktsiooni aseesimehe Marek Strandbergi sõnul on praegune kaheksatunnine tööpäev pärit tööstusrevolutsiooni hälliajast 19. sajandil ning töönädala vähendamine näiteks kümne tunni võrra võiks anda nii tõuke investeeringuteks kui looks ka näiteks noortele töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles