Mehaanikud eemaldasid hädamaandunud lennukilt mootorid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hädamaandumist uurivat komisjoni huvitavad eelkõige lennuki vasak mootor ja abimootor.
Hädamaandumist uurivat komisjoni huvitavad eelkõige lennuki vasak mootor ja abimootor. Foto: Raigo Pajula

Mehaanikud demonteerisid teisipäeval Tallinnas Ülemiste järve kaldal Poola kaubalennuki An-26 vrakilt vasaku mootori ja abimootori ning praeguseks on need toimetatud Tallinna lennuväljale.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialist Jens Haug ütles BNS-ile, et lennuki hädamaandumist uurivat komisjoni huvitavad just lennuki vasak mootor ja abimootor ning praeguseks on need komisjoni käsutuses.

«Mootoreid ei hakka me lahti võtma ja uurima enne järgmist nädalat. Mootorite lahtivõtmise juurde kutsume Ukrainast lennuki valmistaja Antonovi lennukitehase esindajad,» lausus lennuki hädamaandumise asjaolusid uurivat komisjoni juhtiv Haug.

Mehaanikud jätkavad Ülemiste järve kaldal lennuki vraki demonteerimist. Enne vraki Tallinna lennuväljale transportimist eemaldavad mehaanikud lennukilt ka tiivad. Demonteerimisel osaleb mitu spetsialisti Poola lennuki omanikfirmast Exin.

Pärast mootori ja tiibade demonteerimist toimetatakse lennuki vrakk lennuväljale, kus Tallinna lennujaam on pakkunud võimalust seda ajutiselt hoida. Hoolimata lennujaama lähedusest on lennukivraki sinna toimetamine keeruline protseduur ja praegu ei ole veel selge, kuidas see täpselt toimuma hakkab.

Poola firmale Exin kuuluv ning DHL-i saadetisi vedanud An-26 tüüpi lennuk tegi Ülemiste järvejääle hädamaandumise läinud neljapäeval kell 10.18. Reede õhtuks tõmbasid päästjad lennuki kaitseväe rasketehnikat kasutades kaldale ning edasi tegeleb õhusõiduki lennuväljale transportimisega majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts moodustas eelmisel nädalal lennuki hädamaandumise põhjuste uurimiskomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles