Alaealised napsutasid koolivaheajal korteripeol

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Pärnus pidasid alaealised noore noored koolivaheajal pidu, kus ei puudunud ka alkohol ja kõva lärm.

Pärnu politseijaoskond sai esmaspäeval, 22. märtsil kella 21.15 ajal õhtul väljakutse, et Pärnus Mai tänava ühes korteris on kõva lärm ja mängib muusika, vahendas PPA Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Sündmuskohale saabunud politseipatrull leidis korterist 14 alaealist, kes olid kõik alkoholijoobes. Viis neist olid ka alla 14-aastased.

Alaealiste noorukite sõnade kohaselt oli tegemist ühe 15-aastase tütarlapse sünnipäeva tähistamisega, mida ta pidas oma 12-aastase sõbranna vanaema korteris.

Kuna sünnipäevalapsel endal polnud võimalust sellist pidu korraldada, siis tekkis plaan külalised kustuda kolm aastat noorema sõbranna vanaema korterisse, mille võtmed ka olemas olid. Tüdrukute vanemad sellisest plaanist teadlikud ei olnud.

Küsimusele, kus alaealine neiu niipalju raha sai, et joota kõiki külalisi, siis selgus, et tüdruk kasutas selleks sünnipäevakingiks saadud raha.

Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinik Diana Smirnova rõhutas, et lapsevanemad peavad paremini jälgima oma laste käike. Ta pani kõigile vanematele südamele kontrollida, kuhu ja kellega laps aega läheb veetma ning vajadusel võtta kontakti ka teiste sama seltskonna laste vanematega. Smirnova ütles, et selline tegevus aitab paremini noorte tegevusel silma peal hoida ja näitab hoolivust.

«Ennetage tõsiseid tagajärgi, siis ei tule ebameeldivaks üllatuseks teile kõne politseilt, kus antakse teada, millega tegelikult teie laps oma vaba aega sisustab.
Alaealisele neiule koolivaheajal vormistatud protokoll alkoholi tarvitamise eest ei ole kahtlemata trofee ühe noore elus,» sõnas Smirnova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles