Ülemistele hädamaandunud piloot: Antonov-26 lennukid on väga turvalised

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele maandunud lennuki telik oli murdunud ja tiivad vigastatud.
Ülemiste järvele maandunud lennuki telik oli murdunud ja tiivad vigastatud. Foto: Indrek Gutman

Ülemiste järve jääle Antonov-26 lennukiga hädamaandumise teinud Poola piloodi Mark Szczepanski sõnul on seda tüüpi lennukid väga turvalised.


Hädamaandunud lennuk kuulub Poola ettevõttele Air EXIN. Firma piloodid on lennanud Antonov-26 lennukitega tuhandeid tunde, rääkis Szczepanski. Eelmisel nädalal juhtunu oli tema kinnitusel esimene nii tõsine õnnetus seda tüüpi lennukitega, vahendas

tvn24.pl

.

Hädamaandumise põhjusest on Szczepanski sõnul praegu keeruline rääkida, need selgitab loodetavasti välja uurimiskomisjon. Piloot ütles aga, et lennuki vasaku mootoriga olid probleemid.

Szczepanski ei pea end kangelaseks, kuna ta lähtus Ülemiste järvele maandudes vaid tervest mõistusest. Sellise olukorra puhul ei saa ülistada kangelaslikkust, kuna piloodid on sellisteks olukordadeks ette valmistatud ja treenitud säilitama neis kainet mõistust, rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles