Ekspert: Eestit suured üleujutused praegu ei ohusta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedut on tabanud suured üleujutused, kuna seal on suuremad jõed ning lisaks sadas neil sulaga koos mitu päeva järjest vihma.
Leedut on tabanud suured üleujutused, kuna seal on suuremad jõed ning lisaks sadas neil sulaga koos mitu päeva järjest vihma. Foto: Eriko Ovčarenko/15min.lt

Läti ja Leedu on hädas suurte üleujutustega, kuid Eestis ei luba praegused andmed sellist suurvett ennustada, ütles Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist Rene Reisner.

Keeruline olukord võib tekkida, kui lume sulamisega kaasneb ka vihmasadu ja veekogud hakkavad üle ujutama, ütles Reisner ETV saates «Ringvaade», vahendas ERR Uudised.

«Lähipäevade ilmaprognoos lubab meile sooja ilma ning vesi aurustub päikese käes soojal maapinnal. Suur osa sellest ei pruugi jõgedesse jõudagi. See tähendab, et meil ei pruugi üldse selliseid üleujutusi nagu Leedus ja Lätis tulla,» rääkis ta.

Reisneri sõnul on meie lõunanaabritel teistsugune olukord kui Eestis, kuna seal on suuremad jõed ning lisaks sadas neil sulaga koos mitu päeva järjest vihma. Selle tagajärjel paisusidki jõed üle kallaste ning kuna alamjooksudel oli veel jää, ei olnud veemassil kuhugi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles