Sotside ja Rahvaliidu juhid ei välista erakondade ühinemist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised
Valimised Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl ja tema Rahvaliidu ametivend Karel Rüütli kinnitasid pärast tänast kohtumist, et muuhulgas oli jutuks ka koostöö kahe erakonna vahel, kuid kumbki ei kinnitanud ega välistanud ühinemist.

Pihli ja Rüütli sõnul rääkisid nad Eesti poliitika hetkeolukorrast ja tulevikust ning kaalusid võimalusi, kuidas pakkuda tänasele võimule alternatiivi. Sellega seoses otsivad erakonnajuhid ka võimalusi, kuidas koostööd tehes valimistel edukamad olla.

«Ühinemisest me ei rääkinud, küll aga arutasime, kuidas teha koostööd nii, et mõlema valijate huvid oleksid esindatud. Ma leian, et nii sotside kui ka Rahvaliidu poliitika elluviimine on tänases Eestis vajalik ja me otsime võimalusi, kuidas saaksime üksteist täiendada,» rääkis Pihl.

Rüütli sõnul on opositsiooni koostöö juba praegu näiteks riigikogu tasandil hästi käima läinud ja seda näitab ka Indrek Saare kandideerimine riigikogu spiikriks ja Jüri Ratase kandideerimine asespiikriks.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Indrek Saar avaldas TV3 saates «Värske Ekspress» lootust, et Rahvaliit ja sotsid on ühinemas. «Ma väga loodan, et kui otsustamise hetk on käes, siis suurem osa neist [Rahvaliidust - toim.] teeb selle valiku meie kasuks,» märkis ta. «Sellisel kujul oleks neil raske pääseda riigikokku. Ma usun, et nad peavad selle enne suve ära otsustama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles