Pajula: vähemuutuv haridussüsteem on Eesti õnn

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on Eesti haridusedu taga asjaolu, et see ei allu eriti poliitilistele tõmbetuultele ehk seda on raske reformida.


«Mul on hea meel, et haridus on nii konservatiivne valdkond, et iga poliitiline jõud ei suuda seda laeva panna teises suunas liikuma,» rääkis ta eile õpetajate liidu korraldatud õppekavakonverentsi debatis.

«Et Eesti haridussüsteem on nii raskesti liigutatav ja muutustele alluv, ongi Eesti haridus seal, kus ta praegu on,» meenutas ta meie edu rahvusvahelistes PISA ja TIMSSi testides.

Tema sõnul on hea, et õpetajad ei võta mõtlematult kasutusele uusi meetodeid, mida ametnikud neile peale suruda üritavad.

«Kui senine töö on andnud piisavalt positiivseid tulemused, siis miks ma peaksin muutma, kui ma senise töö käigus olen suutnud anda edasi need teadmised ja oskused, mis on vaja,» küsis ta.

Pajula väitis, et õpetajad võiksid minna uuendustega kaasa ikka siis, kui tunnevad, et see on neile vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles