Nestor: pensionilemineku ea võiks igaüks ise valida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Eestis tuleks kaaluda Põhjamaades kasutusel oleva paindliku pensionisüsteemi sobivust, leidis sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Eiki Nestor.

«Paras aeg on vaadata, kuidas Põhjamaade uus kogemus ehk paindlik pensioniiga meile sobitada, inimlikult on ta palju parem, kui niiöelda kirvemeetodil pensionile saata, et 63- või 65-aastaselt kõik lähevad,» ütles Nestor Raadio 2 saates «Ülekuulamine», vahendas ERR Uudised.

Nestori sõnul lähtub paindlik pensionisüsteem teadmisest, et inimesed jõuavad pensioniikka erineva tervise, töökoha ja töötasuga ning paljudel polegi tööd.

«Põhjamaad on seetõttu läinud süsteemile, kus teatud aastate vältel, näiteks viie aasta jooksul, inimene otsustab, millal ta jääb pensionile. Mida varem ta otsuse langetab, selle võrra on pension  kasinam, mida hiljem, selle võrra kõrgem,» rääkis Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles