Algas riigihange energiasäästlike perekodude ehitamiseks vanemateta lastele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikemõisa väikelastekodu.
Väikemõisa väikelastekodu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas käskkirja, millega otsitakse asenduskodu vajavatele lastele riigihanke käigus Viljandi ja Väikemõisa energiasäästlike peremajade projekteerijat.

Viljandisse ja Väikemõisa kerkivad tulevikus lastele neli uut energiasäästlikku passiivmaja, mis on 8-10-kohalised. Tänased hooned ei vasta kaasaegsetele nõuetele, ega sobi erivajadustega lastele, kes samuti elavad Viljandi asenduskodus.

Hanno Pevkuri sõnul peavad uued peremajad lähtuma eelkõige laste vajadustest. «Oleks kahtlemata parem, kui igal lapsel oleks oma kodu. Kuid juhul, kui laps peab siiski elama asenduskodus, on väga oluline, et elutingimused oleksid võimalikult kodused ja laste jaoks turvalised. Eriti hea meel on selle üle, et esmakordselt soovime lastele ehitada passiivmajad, mis on loodussõbralikud ning kus soojuskaod on viidud miinimumini,» lisas minister.

Uued perekodud kerkivad Šveitsi riigi abiga. Koos Šveitsi abiprogrammi ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi rahaga rajatakse Eestisse lähiaastail kokku ligikaudu 40 peremaja, mis saavad koduks 300-350 lapsele. Kõik uued peremajad saavad olema 8-10 kohalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles