Ekspert: Kuldnoka tänava plahvatus ei olnud õnnetus

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad sisenemas korterisse, kus toimus plahvatus, mis nõudis mehe ja väikelapse elu.
Päästjad sisenemas korterisse, kus toimus plahvatus, mis nõudis mehe ja väikelapse elu. Foto: Karli Saul

Lõhkeainete ekspert Lembit Eigo on kindel, et ööl vastu pühapäeva Kuldnoka tänava korrusmajas toimunud plahvatuse põhjustas lõhkeaine.

Eigo pakub selleks lõhkeaineks trotüüli. «Lõhkeaine pidi olema selline, millel on negatiivne hapnikubilanss, nii et ta jätab suure osa süsinikku põletamata ja lööb tahmana välja,» seletas ekspert «Reporterile».

Trotüüli ei ole Eigo sõnul praegu saada ei tsiviil- ega ka militaarkäibes. «See oli ilmselt vana Nõukogude-aegne lõhkeaine,» pakkus ta.

Eigo sõnul ei saanud plahvatus Kuldnoka tänaval olla õnnetus, kuna selleks pidi kasutama detonaatorit. Eigo oletas, et võib olla keegi ähvardas lõhkeaine plahvatama panna ja siis juhtus õnnetus. Gaasivarustust korterelamus ei olnud.

Plahvatuse põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb plahvatuse põhjustamist. Ametlik ekspertiis peab kinnitama, mis ainega täpsemalt tegu oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles