Saatkonna töötaja: plahvatuse ajal oli kesklinn täis tööleruttavaid inimesi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja ja miilitsad Lubjanka metroojaama ees.
Tuletõrjuja ja miilitsad Lubjanka metroojaama ees. Foto: Reuters / Scanpix

Tänahommikuste plahvatuste ajal oli Moskvas parasjagu kohalik hommikune tipptund, mil kesklinnas liigub tavaliselt tohutu hulk sinna tööle saabuvaid inimesi, rääkis Postimees.ee'le Eesti Moskva-saatkonna lauaülem pressi-, info- ja kultuuriküsimustes Kairi Leivo.


Lubjanka, kus esimene plahvatus toimus, on Leivo sõnul päris kesklinn. «Punane liin, mille peal plahvatus toimus, on sama liin, mille kaudu saab Komsomolskaja jaamast kesklinna. Kuhu tulevad rongid Eestist, Soomest, Kaasanist, Jaroslavlist,» selgitas ta.

Leivo sõnul oli plahvatuse kellaajal (kohaliku aja järgi kl 7.52) väga suured inimmassid liikvel. «Inimesed lähevad sel ajal tööle. Kell 8.30-9 hakkavad tööpäevad ja suurem osa liiklusest hakkab just sel ajal. Poole kaheksa ajal on linnas juba väga palju rahvast ja samuti ka metroos. Äärelinnadest sõidetakse pikkade liinidega keskele,» rääkis Leivo.

Andmeid selle kohta, kas plahvatustes võis ka mõni eestlane viga saada, saatkonnal ei ole. «Saatkond jälgib olukorda ja kuulame, mida meile öeldakse. Nimekirja hukkunutega veel pole avalikustatud ja kui need päeva peale tulevad, eks me siis vaatame need üle.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles