Moskvalanna kardab terroriakti mõju suurtele pühadele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekutöötajad Lubjanka metroojaama sissepääsu valvamas.
Julgeolekutöötajad Lubjanka metroojaama sissepääsu valvamas. Foto: Reuters / Scanpix

Portaalile

Dzd.ee

intervjuu andnud aastaid Moskvas elav Eesti kodanik Olga kardab, et täna hommikul pealinnas aset leidnud terroriakt võib rikkuda eelseisvad õigeusklikele tähtsad pühad.

«Hakkasin kell 9.30 hommikul tööle minema, kui mulle helistas abikaasa ja teatas juhtunust. Ta soovitas tööleminekuks takso võtta, kuid otsustasin igapäevast marsruuti siiski mitte muuta ning sõita trammi ja seejärel metrooga. Metroo juures nägin nelja veokit OMONi jõududega. Hiljem metroopeatuses nägin, et miilitsaid on kohal rohkem kui reisijaid,» kirjeldas Olga.

«Kuna läksin tööle pärast tipptundi, oli inimesi väljas vähem. Tööle jõudsid inimesed hilinemisega, osa eelistas koju jääda ning sealt töötada,» rääkis moskvalanna.

«Eilsel palmipuudepühal oli kirikutesse paigaldatud metallidetektorid ning valvurid vaatasid inimesi pealiskaudselt üle. Ei kujuta isegi ette, mis saab ülestõusmispühade ristikäigu ajal eeloleval nädalavahetusel, kui juba ainult Novodevitši kloostri juurde koguneb tuhandeid õigeusklikke,» kirjeldas moskvalanna oma hirmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles