Venemaa: Lõuna-Osseetia ja Gruusia on konflikti lävel

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa dessantväelased on avaldanud valmisolekut vajaduse korral konfliktipiirkonnas sekkuda.
Venemaa dessantväelased on avaldanud valmisolekut vajaduse korral konfliktipiirkonnas sekkuda. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa välisministeeriumi esindaja ütles täna tehtud avalduses, et sõja puhkemise võimalus Gruusia ja separistliku Lõuna-Osseetia vahel on märgatavalt suurenenud.


«Olukord Gruusia-Osseetia konfliktipiirkonnas [...] on jätkuvalt plahvatusohtlik,» seisab Venemaa välisministeeriumi avalduses, milles kutsutakse osapooli üles vaoshoitusele, vahendas

RIA Novosti

.

Gruusia separatistliku piirkonna Lõuna-Osseetia võimude väitel hukkus reedel ja laupäeval Gruusia sõjaväelaste korraldatud rünnakus kuus ja sai haavata 13 inimest.

Venemaa sõnul on Gruusia juhtkond teinud pingete maandamiseks küll mitmeid avaldusi, kuid tegelikkuses pole konflikti vältimiseks midagi ette võetud. Avalduses kritiseeriti ka piirkonnas toimuvaid Gruusia sõjaväemanöövreid, mis seavad ohtu rahumeelse lahenduse leidmise.

Lõuna-Osseetia võimud süüdistasid täna Gruusia valitsust vägede koondamises konfliktipiirkonda, kuid Gruusia on süüdistused tagasi lükanud.

Lõuna-Osseetia president Eduard Kokoitõ teatas laupäeval, et ta võib välja kuulutada mobilisatsiooni, millega tema kinnitusel ühineksid ka vabatahtlikud teistest Kaukaasia riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles