Kapo: Eesti ei ole praegu terroristide sihtmärgiks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa eriolukordade ministeeriumi kopter Lubjanka metroojaama lähiste.
Venemaa eriolukordade ministeeriumi kopter Lubjanka metroojaama lähiste. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti ei ole praegu terroristide sihtmärgiks, küll aga on tuntavalt kasvanud islamistide huvi meie riigi vastu, ütles kaitsepolitsei büroo juht Peeter Oissar.

Peeter Oissar rääkis ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et kaitsepolitseil ei ole sellist infot, mis kinnitaks, et Eesti on mõne terroriorganisatsiooni sihtmärgiks, vahendab ERR Uudised.

Küll aga peab kapo oma tegevuses arvesse võtma seda, et erinevad islamiradikaalsed organisatsioonid on kutsunud üles ründama neid riike, kes toetavad USA-d seoses nende arengutega, mis toimuvad Afganistanis ja Iraagis. Saatekülalise sõnul on kapo täheldanud eriti viimastel aastatel islamifundamentalistide huvi järsku kasvu Eesti vastu.

Kommenteerides eile Moskva metroos toimunud plahvatusi, ütles Oissar, et kapo kindlasti jälgib välismaal toimuvaid sündmusi, aga nende töös see otseselt midagi ei muuda. «Hetkel on veel vara öelda, mis Moskvas täpselt toimus,» ütles ta, lisades, et Venemaa puhul võib põhjuseid eelkõige otsida Põhja-Kaukaasiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles