Lennuki päästmine Ülemiste jäält läks maksma ligi veerand miljonit

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaubalennuk Ülemiste jääl päästjate hoole all
Poola kaubalennuk Ülemiste jääl päästjate hoole all Foto: Liis Treimann

Päästeameti esialgsete hinnangute järgi kulus ülemöödunud nädalal Ülemiste järvejääle hädamaandunud transpordilennuki päästetöödele veidi üle 235 000 krooni.


Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu rääkis, et Põhja-Eesti päästekeskuselt päästeametile esitatud kokkuvõttes on päästekuludeks märgitud 235 540 krooni. Tammsalu rõhutas, et summa on esialgne ja lõplikku taotlust veel kulude hüvitamiseks valitsuse reservfondist kokku pandud ei ole.

«Ise me neid kuludokumente veel näinud ei ole, aga teoreetiliselt ei tohiks see summa kindlasti väiksemaks muutuda, sest sisaldab näiteks trosside ja troppide ostmise kulusid kui ka kaitseväele tekitatud otseseid kulusid,» selgitas Tammsalu.

Homseks on päästeameti eestvõttel kokku kutsutud lennuõnnetuse koostööarutelu, kus asjaosalised annavad ülevaate tehtust. «Kutsume kokku kõik õnnetuse osapooled ja palume tähtsamat rolli mänginud ametkondade esindajatel teha oma analüüsi ja anda hinnangu nii koostööle kui kogu päästetegevusele. Kui me need ka ära kuulame, saame lõppotsused teha ja hinnata, kuidas see operatsioon meil õnnestus,» rääkis Tammsalu.

Ettekandeid oodatakse Tallinna linnavalitsuselt, ASilt Tallinna Lennujaam ja lennujaama päästeteenistuselt, ASilt Tallinna Vesi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt, kaitseväelt ning politsei- ja piirivalveametilt.

Ülehomseks on planeeritud ka tulemuste tutvustamine, kus siseminister ja päästeameti peadirektor esitavad esialgsed kokkuvõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles