Semjonov: surmanuhtluse pärast Venemaad Euroopa Nõukogust kõrvale ei jäeta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Semjonov.
Aleksei Semjonov. Foto: Sergei Trofimov/Den za Dnjom

Inimõiguste teabekeskuse direktori Aleksei Semjonovi hinnangul ei ähvardaks Venemaad Euroopa Nõukogust väljaarvamine, kui riik taastaks hiljutiste terroriaktide valguses kriminaalkaristusena terroristidele surmanuhtluse, mis on pandud praegu moratooriumi alla.

Semjonov tunnistas DzD.ee’le, et tal on Venemaa situatsiooni raske hinnata, kuna saab kogu info ajakirjandusest, kuid möönis, et kui jutt käib terroritegude korraldajatest, siis on riigil täielik õigus kaitsta oma kodanikke ning  tugevdada turvameetmeid.

Tema sõnul on mitmetes Euroopa riikides surmanuhtlus sõjaseisukorras või erakorralise olukorra ajal lubatud.

«Kui Vene võimud leiavad, et olukord riigis on erakorraline, siis on neil täielik õigus võtta moratoorium surmanuhtluse teemalt,» leidis Semjonov.

«Euroopa astub surmanuhtluse vastu muidugi välja, kuid niipalju kui mina tean, siis Euroopa Nõukogust väljaarvamise protseduuri surmanuhtluse kehtestamise korral liikmesriigis ei rakendata,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles