Raudne: teatriprojektist erakonda ilmselt ei sünni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri NO99 uue projekti - erakonna Ühtne Eesti suurkogu - esitlus.
Teatri NO99 uue projekti - erakonna Ühtne Eesti suurkogu - esitlus. Foto: Raigo Pajula

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ridadesse kuuluv Tallinna linnavolinik Indrek Raudne avaldas hämmeldust seeüle, et teatri NO99 teatriprojektist Ühtse Eesti suurkogu räägitakse liialt sageli kui loodavast uuest erakonnast.

Suhtekorraldaja Ivo Rull nentis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et uue projekti avalikustamise ajastus on lihtsalt suurepärane.

«11 kuud enne riigikogu valimisi ja aasta pärast Indrek Tarandile antud 100 000 protestihäält on superhea ajastus,» sõnas ta.

Samas avaldas ta kahtlust, et aktsioon võib välja viia selleni, et erakondi, poliitikat ja poliitikuid valimatult naeruvääristades lõhutakse kõik ära, midagi asemele pakkumata.

«Väga lihtne on näidata, et kõik poliitikud on korruptandid, vargad ja sead, saada sellelt platvormilt riigikogus 15 kohta, aga mis siis edasi saab?» küsis Rull.

«Oluline on, et vastumürgiga üle ei doseeritaks,» rõhutas ta.

«Teatrilavastus on enne etendumist juba saavutanud eesmärgi - tekitanud emotsioone ja pannud inimesed mõtlema ja vaidlema,» tõdes Raudne.

«Jumala eest, las uus erakond sünnib, kui selleks on vajadus. Kui tekib programm ja on mittepopulistlikud lubadused, mis selles siis halba on?» küsis Raudne.

«Kui uued inimesed tulevad heade ideedega, miks siis seda karta? Kui see uus jõud ergutaks konkurentsiga vanu paremini käituma, on see ju ainult hea. Kuid ilmselt teatriprojektist mingit erakonda siiski ei tule,» arvas Raudne.

«Mulle küll meeldiks, kui see protestivaim õhtu lõpuks muutub häälteks kuskil valimiskastis,» leidis ajakirjanik Juku-Kalle Raid.

«Poliitikat tuleb teatud annuses võtta huumori või ka musta huumoriga. Poliitikat teevad ju ka inimesed, mitte abstraktsed poliitikud,» rõhutas Raid.

«Mulle väga meeldib, kui kultuur sekkub poliitikasse,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles