Ohvrite arv Dagestani kahes plahvatuses kerkis 12ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuste toimumiskoht Dagestanis Kizljaris.
Plahvatuste toimumiskoht Dagestanis Kizljaris. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal Dagestanis Kizljari linnas hukkus täna kahes plahvatuses 12 inimest, vigastatutest 23 toimetati haiglasse.


Miilitsa pressiesindaja rääkis RIA Novostile, et esimene rünnak leidis aset kell 8.45 Moskva aja järgi, teine 20 minutit hiljem.

Prokuratuuri uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin rääkis RIA Novostile, et tosina hukkunu seas on üheksa miilitsat. Ohvrite hulgas on ka Kizljari siseasjade osakonna ülem Vitali Vedernikov.

Plahvatused leidsid aset umbes 300 meetri kaugusel siseministeeriumist, FSB hoonest ja koolimajast. 

Korrakaitsejõudude andmetel lendas esmalt õhku koolimaja lähistele pargitud sõiduauto Niva, milles asus omavalmistatud lõhkekeha. Plahvatus juhtus hetkel, mil sealt sõitis mööda miilitsaauto. Õnnetuses hukkus kaks miilitsat, surma sai ka üks kohalik naine.

Koolimajal purunes katus, kukkusid sisse aknad ja kannatada said seinad.

Sündmuskohale kogunesid tunnistajad, jõustruktuuride esindajad ja kiirabibrigaadid. Rahva sekka poetas end miilitsa vanemleitnandi vormis enesetaputerrorist ja korraldas teise plahvatuse.

Dagestani siseminister Ali Magomedov ütles sündmuskohale saabunud presidendile Magomedsamal Magomedovile, et enesetaputerroristi isik on teada, vahendas ITAR-TASS. 

Vene uudisteportaalide andmetel osutus miilitsavormi kandnud enesetaputerroristiks kohalik elanik Daud Džabrailov.  

Andmed esimese plahvatuses toimumise kohta on meedias vastukäivad. Reutersi väitel plahvatas koolimaja lähistele pargitud autos pomm hetkel, kui sellest sõitis mööda miilitsaauto.

Teise versiooni järgi lõhkes omavalmistatud lõhkekeha siis, kui miilitsaauto sõitis välja siseasjade osakonna territooriumilt.

Kolmanda versiooni järgi õhkis pommi enesetaputerrorist, kes oli rikkunud liikluseeskirju ja kelle autot püüdsid seetõttu peatada liiklusmiilitsad

Plahvatused leidsid aset kaks päeva pärast seda, kui väidetavalt Põhja-Kaukaasia mässulistega seotud naissoost enesetaputerroristid Moskva metroojaamades 39 inimest tapsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles