Põhja-Korea ähvardas täiemõõdulise sõjaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid õppustel.
Põhja-Korea sõdurid õppustel. Foto: SCANPIX

Korea RDV võimud hoiatasid taas täiemõõdulise sõjaga ning süüdistasid Ühendriike väljapressimises.

Kim Jong-uni juhitav Põhja-Korea mõjuvõimas riiklik kaitsekomitee nõudis USA võimudelt Põhja-Korea suhtes vaenuliku poliitika lõpetamist, hoiatades vastasel korral sõjaga nii Korea poolsaarel kui ka USA territooriumil, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ühendriigid peavad silmas pidama, et hoolimatutele provokatiivsetele sammudele vastatakse  karistuslöökidega ja see viib täiemõõdulise sõjani õigluse eest, mis on Ühendriikide jaoks lõppmäng,» sõnas komitee esindaja kohaliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel.

Põhja-Korea reageeris sel moel piirkonnas neljapäeval alanud mereväeõppustele, millest lisaks USA-le võtavad osa ka Jaapan ja Lõuna-Korea. Manöövritele on saadetud ka Ühendriikide tuumalõhkepeadega varustatud lennukikandja.

Ka nõudis Põhja-Korea riigile kehtestatud sanktsioonide tühistamist, nimetades seda väljapressimiseks. Ühtlasi lükkas Põhja-Korea tagasi USA ettepaneku sõlmida mittekallaletungileping tingimusel, et Pyongyangi loobub tuumarelvadest. Riigi kinnitusel on tuumaarsenal vajalik kaitsmaks end Ühendriikide võimalike rünnakute vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles