Põjamaade alkoholipoliitika eksperdid kogunevad Tallinnasse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algab Põhjamaade ja Baltikumi alkoholi- ja narkopoliitika võrgustiku Nordan konverents.
Algab Põhjamaade ja Baltikumi alkoholi- ja narkopoliitika võrgustiku Nordan konverents. Foto: Reuters / Scanpix

Täna algab Tallinnas Lauluväljaku klaassaalis Põhjamaade ja Baltikumi alkoholi- ja narkopoliitika võrgustiku Nordan konverents, mis toob kõigist piirkonna riikidest üle 120 eksperdi käsitlema alkoholipoliitika ja sellega seotud probleemide tagamaid.

Eesti riigi poolse tervituse ja sõnumi edastab sotsiaalminister Taavi Rõivas. Teadaolevalt on Eesti viimase kahe aasta peamiseks teemaks alkoholipoliitika arengus just sotsiaalministeeriumi poolt koostatav alkoholipoliitika roheline raamat, mis paljude kodanikuühiskonna organisatsioonide pahameeleks ei ole valitsuse ega riigikogu ette jõudnudki veel.

«Tänavune Nordan-i konverents keskendub põhiteemana alkoholipoliitika rakendamisele kohalikul tasandil,» selgitas Nordani peasekretär Lauri Beekmann. «Olgu tegemist globaalse, Euroopa Liidu või riikliku alkoholi strateegiaga, see toimib vaid juhul, kui see leiab rakendamist linnades ja maakondades. Eesti vaatenurgast vaadates on oluliseks probleemiks kindlasti see, et kui 2010. aastal on vastu võetud WHO globaalne alkoholistrateegia, 2006. aastal kinnitati Euroopa Komisjoni alkoholistrateegia, siis siiamaani puudub meil riiklik strateegia.»

Konverentsi eesmärgiks on jagada kogemusi, uudiseid uutest arengutest, luua rahvusvahelisi kontakte ning võimendada tervele Põhjamaade ja Baltikumi regioonile sõnumit alkoholi tarvitamisega seotud kahjude vähendamiseks vajalike poliitiliste meetmete rakendamise vajalikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles