Loeb parandas Soomes iluvea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb Soome MM-rallil.
Sebastien Loeb Soome MM-rallil. Foto: Reuters / Scanpix

Viimastel aastatel autorallimaailma valitsenud Sebastien Loebil puudus kollektsioonist üks pärl – Soome ralli võit. Nüüd on seegi iluviga parandatud, pühapäeval kerkis Loeb Soomes poodiumi kõrgeimale astmele.

Prantslase võitu üritas rikkuda soomlane Mikko Hirvonen, ent lõpuks tunnistas ta valitseva maailmameistri üheksasekundilist paremust.


«Siin võitmine oli minu jaoks tähtis ning tekitab suurepärase tunde!» hõiskas Loeb viimase kiiruskatse finišis. «Ootasin seda võitu, ent selle saavutamine kujunes raskeks –Hirvonen ei lubanud mul hetkekski lõdvaks lasta.»


Kolmanda koha hõivas Chris Atkinson, kes kaotas Loebile juba üle kolme minuti.


Loeb kogus enda kohale ka tumedaid pilvi. Politsei tabas ta ühelt kiiruskatselt teisele sõites kiirust ületamas. Võistluse korraldajad määrasid rallimehele üle 2000 euro suuruse trahvi.


Kui politsei otsustab Loebi juhtimisõiguse peatada, jääb ta ilmselt kahelt järgmiselt rallilt kõrvale. Võitluses MM-tiitlile annaks see Hirvonenile võimsa trumbi.


Pärast Soome rallit on Hirvonenil 67 punkti. Loeb on kogunud 66, Atkinson 37, Sordo 35 ning Jari-Matti Latvalal 34 punkti. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles