Narva õpetajate protestimiitingul nappis osalejaid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsus
Narva linnavalitsus Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Narva haridustöötajate ametiühing korraldas Narva keskväljakul meeleavalduse, millel nõudis Kreenholmi gümnaasiumi direktori vallandamist, kuid osalejaid oli ametiühingu sõnul vähe, sest õpetajad on tööandjate poolt ära hirmutatud.

Narva keskväljakul toimunud ametiühingute miitingule kogunes oodatust kümme korda vähem ehk umbes 50 inimest, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Narva haridustöötajate ametiühingu esimees Alla Butkevitš oli pettunud õpetajate väheses aktiivsuses ja selgitas seda Narva õpetajaskonna seas valitseva orjameelsusega. Butkevitši sõnul kardavad Narva õpetajad oma mõtteid avalikult välja öelda, kuna kardavad tööta jääda.

Tänane miiting oli järg mitu kuud kestvale vastasseisule haridustöötajate ametiühingu ja Kreenholmi gümnaasiumi direktori Gennadi Bõkovi vahel, ametiühingud protestivad kuue õpetaja koondamise ja oma usaldusisiku vallandamise vastu ja süüdistavad koolijuhti kollektiivlepingu rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles