Krestinov tegi endale korraliku sünnipäevakingi

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Gert Krestinov saavutas Belgias karjääri esimese MM-etapi võidu.
18-aastane Gert Krestinov saavutas Belgias karjääri esimese MM-etapi võidu. Foto: AFP / Scanpix

Belgias sõidetud motokrossi maailmameistrivõistluste etapil tegi eestlane Gert Krestinov midagi, mis hooaja alguses tundus mõeldamatu – pani võistluse kinni.

«Tegin endale korraliku sünnipäevakingi,» rõõmustas teisel augustil 18-aastaseks saanud Krestinov. «Viimasel ringil oli supertunne peal. Rahvas karjus raja ääres ning kõik see tundus uskumatu. Kui meeskonnaliikmed tablool tulemusi nägid, olid mõnel mehel pisarad silmas.»


Hooaja alguses ei osanud Krestinov enda sõnul sellisest tulemusest isegi unistada ning kuna viimased kolm etappi MM-sarjas samuti ebaõnnestusid, tundus Belgias saavutatud edu veelgi imelisem.


Flandersi liivarajale saabudes oli kõik ühtäkki vastupidi. Treeningutel näitas eestlane stabiilselt TOP 5 aegu ning kvalifikatsioonis oli ta kõige kiirem – kõik see andis lootust heaks tulemuseks, kuid säärane edu üllatas kõiki.


«Gert unistas poodiumikohast, kuid etapivõitu ei oleks me keegi tegelikult uskunud,» märkis noore motomehe isa Andres Krestinov. «Meeskond lootis, et ehk sõidab ennast kuue sisse. Lõpptulemusega oleme kõik väga rahul.»


Belgia Flandersi rajal on Krestinov sõitnud ka varem ning kuigi paljud peavad sealset liivarada maailma raskeimaks, on Krestinovile see alati meele järele olnud – mullu sai ta seal kaks nädalat harjutada. Pealegi olevat rada korraldajate poolt muudetud võistluse tarbeks veelgi paremaks.


«Varem oli see liiga kurviline, mistõttu ka aeglane,» selgitas Krestinov.


Kuigi ka esimeses sõidus tuli tugev kaheksas koht, ei olnud selle algus just paljulubav. Kokkupõrge Joel Roelantsiga langetas eestlase koguni 22. positsioonile.


«Esimese ringi viiendas kurvis jäi mul ratas liiva sisse kinni ning Roican sõitis mulle külje pealt sisse,» kirjeldas Krestinov. «Tuli hakata teistele järgi võtma.»


Juba mõne ringiga oli Krestinov aga tõusnud poole võrra – 11 kohale. Finišilipu langedes oli KTMil kihutav eestlane jõudnud kaheksandale kohale. Avasõidu võitis Lõuna-Aafrika vabariigi motomees Tyla Rattray (KTM), keda ka Krestinovi meeskond pidas Belgia etapi favoriidiks.


Teine sõit kulges ladusamalt. Vastupidiselt esimesele naeratas õnnejumalanna seekord Krestinovile. Konkurendid kogesid sedapuhku ebaõnne. MM-sarja üldliider Rattrayl juhtus äpardus juba esimeses kurvis ning erinevalt eestlasest ei suutnud lõuna-aafriklane kümnendast positsioonist kõrgemale rühkida.


«Tegelikult sain mõlemast stardist hästi minema, kuid teises kulges terve võistlus veatult,» rääkis Krestinov. «Ring enne lõppu sai veel teisel kohal sõitnud mehel bensiin otsa ning siis sai veel rahulikumalt hingata.»


Esimeses sõidus eestlase positsioon väga kõrge ei olnud, kuid ometi tuli etapivõit. Esimese ja kaheksanda kohaga kõigile koha kättenäitamine on haruldane, kuid mitte enneolematu. Krestinov teadis rääkida, et näiteks Rattray ise saavutas mullu võidu nii, et oli ühes sõidus üheksas.


Etapivõit on käes ning seetõttu on hooaeg üle ootuste hästi läinud, kuid samas kasvab süües ka isu. Järgnevatel etappidel loodab ta ennast kümne piirimaile sõita ning sel nädalavahetusel toimunu annab lootuse kuu aja pärast noormehe lemmikrajal, Hollandis Valkenswaardis head sõitu teha.
«Suur pingelangus annab tulevikuks lootust,» märkis Krestinov.


MX1 klassis võistlevad Aigar ja Tanel Leok esinesid Belgias keskpäraselt – kokkuvõttes tulid eestlased vastavalt 11. ja 15. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles