Äripäev: suur bussifirma vaagub hinge

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus'i liinibuss Tartus.
GoBus'i liinibuss Tartus. Foto: Sille Annuk

Ähvardav kriminaalkaristus, kümned miljonid kroonid kahjumit ja miinusesse vajunud omakapital - see on Eesti suurima turuosaga bussifirma GoBus paari tegutsemisaasta tulemus.


GoBusi omanikel on vaja kiiresti valida, kas panna ettevõttesse veel miljoneid või kuulutada ettevõtmine pankrotistunuks. Seda nõuab negatiivse omakapitaliga ettevõtmiselt äriseadustik, kirjutab

Äripäev

.

Kuidas GoBusi majandusseisu päästa, pole kolm omanikku Marcel Vichmann, Tiit Pruuli ja Anti Selge viimase sõnul veel päris täpselt otsustanud. Nad peavad seda tegema hiljemalt selle aasta lõpuks. «On variant, et me ilmutame sotsiaalset närvi ja paigutame 30 kuni 50 miljonit krooni juurde. Me sellesse täna väga ei usu,» ütles Selge.

«Ma kardan, et ei ole kuskil silmapiiril näha seda, mille nimel neid miljoneid lisada lootuses, et see ühel päeval hakkaks tagasi tulema,» märkis Tiit Pruuli. «Täna saavad sellest olukorrast aru ka omavalitsused ja riik. Lahenduste otsimine käib mitmes kohas.»

Selge sõnul GoBusil pankrotti karta ei tule, sest võlad tasutakse emaettevõtte abil. «Kui GoBus peaks ka minema likvideerimise teed, siis kindlasti kustutatakse palgavõlad ja kindlasti ei jää me võlgu ka hankijatele. Me ei ole mingid tüngamehed, et sõidame bussidega ja siis kaome ära.»

GoBusile esitati mais kriminaalsüüdistus, mille kohaselt andsid GoBusi tollased juhatuse liikmed 2006. aastal kahel korral altkäemaksu Valga maavanemale Georg Trašanovile, et see muudaks algselt kokkulepitud dotatsiooni suurust.

Kui kohus GoBusi juriidilise isikuna süüdi mõistab, võib firmat oodata kuni 250 miljoni kroonine rahatrahv või sundlõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles