Neli Süürias röövitud Punase Risti töötajat vabastati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi Punase Poolkuu liikmed abistavad Süüria põgenikke.
Iraagi Punase Poolkuu liikmed abistavad Süüria põgenikke. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) teatas täna, et kolm nende töötajat ning üks Punase Poolkuu vabatahtlik on vabastatud ning nendega on kõik korras.
 

«Me ootame täiendavat informatsiooni veel kolme kolleegi kohta,» teatas uudisteagentuurile AFP ICRC esindaja Ewan Watson.

Watson ei täpsustanud, keda röövimises kahtlustatakse.

Rööv leidis aset pühapäeva õhtul – Süüria pealinna suundunud meditsiinilise abi konvoid rünnati Idlibi provintsis ning rööviti kuus ICRC töötajat ja üks Süüria Punase Poolkuu vabatahtlik. ICRC ei ole avalikustanud röövitud töötajate rahvusi, ent varem väideti, et enamus neist on süürlased.

ICRC kinnitas täna, et röövimiste tõttu nad oma tegevust Süürias ei peata.

«Meil pole mingit plaani peatada tegevust Süürias, kuid mõistagi sunnib juhtunu meid järele mõtlema, sest kui meie töötajate turvalisus pole tagatud, ei ole me suutelised Süüria rahvast abistama. Kardame, et sedalaadi vahejuhtumid piiravad tulevikus meie juurdepääsu abivajajatele ning raskendavad humanitaartöö jätkamist,» edastas Watson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles