Ligi lükkas Savisaare süüdistused tagasi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi lükkas tagasi Tallinna linnapea Edgar Savisaare väite, nagu oleks euroga liitumise pidustusteks kulutatud 11,2 miljonit krooni.

Rahandusministeeriumi sõnul andis riik euro kasutuselevõtu tähistamisse oma panuse toetades 350 000 krooniga ERR ETV1 aastavahetuse programmi ettevalmistamisel ning kokkuleppe kohaselt kajastas aastavahetuse teleprogramm eurole üleminekuga seonduvat.

«Savisaar on minetanud igasugu au ja häbitunde, kui ta oma Ülemiste palagani õigustamiseks näitab euro kasutuselevõtu üritusele 2011. aastavahetusel,» ütles Ligi. «Erinevalt Tallinna tee-ehitusest oli eurole üleminek mitte kohalik parteiline, vaid riiklik ja rahvusvaheline tähtsündmus, oluline integratsioonisamm meile, aga tugev sõnum ka eurotsoonilt oma atraktiivsusest ja euro usaldusväärsusest vaatamata kriisile.»

«Penoplasti asemel olid kohal riigijuhid ja Euroopa rahandusvolinik, sellepuhused üsna tagasihoidlikud rituaalid on juba tava, mille on loonud meie eelkäijaist liitujad. Oli ka meeleolukas rahvapidu ja asjast said osa televaatajad.»

Rahandusminister tõi välja, et üritust toetas ka Tallinna linn ning meedia andmetel kulus SA-l Tallinn2011 aastavahetuse peole ja ilutulestikule vähemalt 1,9 miljonit krooni. «Savisaar valetab jõhkralt, kui nimetab eurole ülemineku tähistamise hinnaks 11 miljonit krooni, tegelik kulu oli 350 000 krooni.»

Edgar Savisaar võrdles avalikus kirjas president Toomas Hendrik Ilvesele Ülemiste liiklussõlme avatseremooniale tehtud kulutusi 2011. aasta esimestel tundidel korraldatud üritusele, millega tähistati Eesti üleminekut eurole ning millele tema sõnul kulutati 11,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles