Eesti naine läbis maailma kõige kuivemas kõrbes megamaratoni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atacama kõrg.
Atacama kõrg. Foto: Reuters / Scanpix

Tallinnast pärit Kristina Narusk läbis märtsi keskel esimese eestlasena ja üldse ühena vähestest naistest Tšiilis maailma kõige kuivemas Atacama kõrbes 250 kilomeetri pikkuse megamaratoni.


Narusk (30) läbis trotsides kuni poolesajakraadist kuuma, üksindust, kuivust ning riskides elu ja tervisega distantsi 63 tunniga, vahendas

ERR Uudised

ETV saadet «Pealtnägija».

«Ma ei tea, kas see on tubli koht, kuid kokkuvõttes sain ma segaarvestuses 115. koha. Lõpetanuid oli naistest vist 23, stardinimekirjas oli naisi 37,» tõdes Narusk.

Idee inimvõimete piirile kõõluma minna tekkis Naruskil aasta tagasi, kui ta sattus Lõuna-Ameerikas matkates kokku seiklejatega, kes rääkisid müstilisest kõrbejooksust Atacamas.

«Läksin koju, guugeldasin, millega on tegu ja mõtlesin, et siin on päris hea idee, mida järgmisel korral puhkuse ajal teha,» ütles Narusk, kes on enda sõnul alati üritanud igaks puhkuseks leida midagi meeldejäävat.

Narusk märkis, et luges maratoni kohta paljude varem sellel osalenute arvamusi ja blogisid. «Mismoodi inimesed harjutasid ja treenisid selleks ürituseks ja praktiliselt eelmise aasta suvest saati seadsin ma endale eesmärgi, et vähemalt 4-5 korda nädalas peaks jooksma ja vähemalt kord nädalas seljakotiga, kuhu tavaliselt rullisin saunalina sisse 2-3 hantlit ja panin nii mööda Pirita teed edasi-tagasi,» ütles Narusk.

«Temperatuur on Atacamas märtsis veel suhteliselt kõrge, seal on suvi, öösiti vahemikus 7-12 kraadi, päeval lauspäikese käes on keskmine temperatuur umbes 40 kraadi. Kui on suletud kanjonid, kus tuul ka ei puhu, siis ühel päeval tuli üks etapp läbida 47-kraadises kuumuses,» märkis Narusk.

Kui Narusk läbis 250 kilomeetri pikkuse distantsi 63 tunniga, siis võitja - Lõuna-Aafrikast pärit Ryan Sanders tegi võistluste rekordi ehk tal kulus soorituseks vähem kui 24 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles