Iisrael avastas piiril Gazaga juba teise salatunneli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid pühapäeval tunnelisse sisenemas.
Iisraeli sõdurid pühapäeval tunnelisse sisenemas. Foto: SCANPIX

Iisraeli relvajõud teatasid järjekordse lõhkeainet täis salatunneli leidmisest ja ohutuks tegemisest Gaza sektori piiril.

Tunnel oli armee sõnul lõhkeainet täis ning sai alguse ühest majast. Armee esindaja sõnul võidi seda kasutada tsiviilisikute ründamiseks. Brigaadikindral Yoav Mordechai hoiatas, et kuigi lõhkeaine sai kahjutuks tehtud, võib piirkond endiselt ohtlik olla.

Iisrael peatas BBC andmetel leiu järel igasuguse ehitusmaterjalide tarne Gaza sektorisse, mis peale Hamas süüdistas Tel Avivi liialdamises.

Hamasi esindaja Sami Abu Zuhri väitel kasutab Iisrael tunnelitest rääkimist vaid Gaza sektori vastu suunatu agressiooni ja blokaadide õigustamiseks.

Sarnase tunneli leidis armee ka pühapäeval ning teatasm et tõenäoliselt kavatsesid Palestiin äärmuslased selle kaudu iisraellaste ründamist või röövimist. 

Pühapäeval avastas Iisraeli armee piiri pika tunneli ning teatas, et Palestiina äärmuslased plaanisid selle kaudu iisraellasi rünnata või röövida.

Kui Palestiina äärmusrühmituse Hamas kontrollitava Gaza sektori ja Egiptuse vahel on hulgaliselt tunneleid, mida kasutatakse salakaubanduseks ja relvaäriks ning mida Iisrael seetõttu tihti hävitab, siis tunneli rajamine Gaza ja Iisraeli vahele on pigem erandlik.

2006. aastal rööviti ühe taolise tunneli kaudu Iisraeli sõdur Gilad Shalit, kes vabastati alles viis aastat hiljem, kui Iisrael nõustus vabastama sadu palestiina vange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles