Indias kinni peetud eestlastele süüdistust esitatud ei ole

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid. Foto: AdvanForti koduleht

Välisministeeriumi andmetel on Indias kinni peetud 14 eestlastest laevakaitsja dokumendid korras ning võimud ei ole neile süüdistust esitanud.

Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind ütles Postimehele, et India pädevatelt ametiasutustelt saadud teabe kohaselt peetakse laeva India võimude poolt jätkuvalt kinni ning viiakse läbi eeluurimist, et kontrollida vajaliku dokumentatsiooni olemasolu ja kehtivust.

«Meeskonnale süüdistust esitatud ei ole. Meile teadolevalt on meeskonnaliikmete dokumendid korras, küsimus on vaid laeva lubade kehtivuses ja India vetesse sisenemise põhjustes,» rääkis Lind.

India ametivõimude kinnitusel on pardal olevate isikutega, sealhulgas 14 Eesti kodanikuga, kõik korras.

Eesti saatkond Indias on India rannakaitse vahendusel saatnud laeval olevatele eestlastele saatkonna kontakttelefoni, kuhu võib ööpäevaringselt helistada.

India rannavalve pidas reede õhtul kinni Sierra Leone lipu all sõitva laeva, mille pardal oli 25 relvastatud laevakaitsjat, neist 14 eestlast.

Ehkki laev nimega Seaman Guard Ohio kuulub USA firmale AdvanFort, ei osanud meeskond ega piraadikütid selgitada, kuidas sattus alus Kagu-Indias Tuticorini lähedal India vetesse. Peale selle polnud neil dokumente laevas olevate relvade ja laskemoona kohta.

Merendusportaali Maritime Bulletin andmetel oli laeval 25 laevakaitsjat, kellest 14 on eestlased, lisaks kuus Suur­britannia, neli India ja üks Ukraina kodanik. Muuhulgas uurib politsei ka seda, kas laev võis osaleda illegaalses relvaveos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles