Piirivalvurid tabasid neli illegaale Eestisse toimetanud meest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripost
Piiripost Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Möödunud pühapäeval tabasid piirivalvurid neli meest, kes olid ebaseaduslikult Eestisse toimetanud kaheksa Vietnami kodanikku.

Pühapäeva, 13. oktoobri hommikul kella 7 paiku märkasid Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal Meremäe külas kaht üksteise järel kiiresti sõitnud ning kahtlustäratanud sõidukit, mida otsustati kontrollida.
 
Isikute kontrollimisel ilmnes, et sõidukites olid lisaks Eesti elanikest juhtidele kaheksa ebaseaduslikult riiki sisenenud vietnamlast, neist seitse meest ja üks naine. Piirivalvurid pidasid isikud kinni ning toimetasid nad asjaolude selgitamiseks kordonitesse ja arestikambrisse. Lisaks avastati Meremäe vaatetorni lähedusest veel kaks kahtlust äratanud sõidukit kahe mehega, kes kontrollimise järel osutusid sama sündmusega seotuks. Ka need isikud peeti kahtlustatavatena kinni.

Eile, 14. oktoobril toimus kohtuistung kiirmenetluses, mille käigus mõisteti neljale pühapäeval vietnamlasi üle ajutise kontrolljoone ületoimetanud mehele rahaline karistus. Kuna karistuse hulka arvati kaks päeva eelvangistust, jäi kahel mehel kanda 640-eurone rahatrahv ning kahel ülejäänul vastavalt 480-eurone ja 256-eurone rahaline karistus. Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.
 
Täna, 15. oktoobri hommikul anti kaheksa ebaseaduslikult Eesti-Venemaa vahelist ajutist kontrolljoont ületanud vietnamlast üle Vene Föderatsiooni piirivalvele.
 
Lõuna prefektuuri välispiiri teabetalituse juhi Tanel Allase sõnul aitavad illegaalset immigratsiooni aina efektiivsemalt takistada uue põlvkonna valveseadmed, kohaliku elanikkonna abi, koostöö nii siseriiklikul kui rahvusvahelisel tasandil aga ka piirivalvurite igapäevatöö rohelisel piiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles