Islamivaimulikud lubasid nälgivatel süürlastel nüüdsest koeri süüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Süüria Armee võitleja koeraga Deir al-Zori linnas.
Vaba Süüria Armee võitleja koeraga Deir al-Zori linnas. Foto: SCANPIX

Viimaste päevade jooksul on Süüria pealinna Damaskuse mošeedes kõlanud uus teave – väljastatud on usumäärus, mis lubab pealinna eeslinnade elanikel süüa selliseid asju, mis on seni keelatud olnud.

Ühes videoläkituses on näha, kuidas rühm islamivaimulikke sõnab, et inimesed võivad nüüd näljahädast pääsemiseks süüa kasse, koeri ning eesleid, kirjutab BBC. See kehtib süürlaste kohta, kes elavad mässuliste vallutatud aladel pealinna lähedal.

Teade saabus moslemite tähtsuselt teise püha Eid al-Adha toimumisega samal ajal, tavaliselt peetakse seda sündmust tähistamise ja paastumise ajaks. Usuliidrid lubasid aga Damaskuse lähedal Ghouta põllumajandusvööndis elavatel süürlastel toiduks tarvitada loomi, keda tavatingimustel peetaks islamiusulisele sobimatuks.

Vaimulike sõnul on tegu abikarjega kogu maailma poole. Nad lisasid, et kui olukord muutub veel hullemaks, peavad ellujäänud inimesed hakkama surmasaanuid sööma.

Süüria pealinna ümbritsevad strateegiliselt tähtsad alad on praegu enamjaolt mässuliste kontrolli all ning meediasse on jõudnud teated, et eriti karm on olukord pealinna Damaskuse lähedal Muadhamiya eeslinnas. Sinna on lõksu jäänud palju elanikke, kelleni ei jõua toidu- ega muud sorti abi.

Möödunud nädalavahetusel ajutise relvarahu ajal õnnestus Muadhamiyast põgeneda sadadel tsiviilisikutel, mõned neist veeti sealt ära kanderaamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles