Ansip: Ukraina seisab oluliste valikute ees

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Ukraina president Viktor Janukovõtš
Peaminister Andrus Ansip ja Ukraina president Viktor Janukovõtš Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Kohtumisel peaminister Andrus Ansipi ja Ukraina presidendi Viktor Janukovõtšiga räägiti Ukraina lõimumisest Euroopa Liiduga, selle mõjust idapartnerlusele ning laiemalt regioonile.

President Janukovõtši ja peaminister Ansipi kohtumise peateemaks kujunes Ukraina lõimumine Euroopa Liiduga. President Janukovõtš tänas peaminister Ansipit toetuse eest.

Peaminister Ansip kordas oma ootust, et Ukraina ja Euroopa suhted kujunevad tihedamaks, ning avaldas lootust, et assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleping saab Vilniuses sõlmitud.

Peaminister oli seisukohal, et Ukraina peaks saama osaks Euroopa Liidu ühisturust, kuid esmalt on vaja leida lahendused siseriiklikele probleemidele, mis kujundavad paratamatult ka Euroopa avalikku arvamust Ukraina suhtes. „Ukraina seisab valikute ristteel,“ ütles ta ning lisas, et Ukrainalt oodatakse konkreetseid lahendusi.

President ja peaminister olid ühel meelel, et Euroopa Liidu riikide toetus Ukrainale on praegu tähtsam kui kunagi varem.

«Eesti toetab Ukraina Euroopa Liidu suunalisi püüdlusi,» kinnitas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles